Учениците от 1 до 4 клас и децата от яслените

...
Учениците от 1 до 4 клас и децата от яслените
Коментари Харесай

Децата се завърнаха в детските градини, учениците от 1 до 4 клас влязоха в час

Учениците от 1 до 4 клас и децата от яслените и култивиран групи се завърнаха в детските градини. Директорът на 99-та детска градина „ Брезичка “ Иванка Харбалиева сподели за БГНЕС, че посреща децата на драго сърце и счита, че всичко което се случва е за положително.
В детската градина е основана строга организация по приема на децата, те се одобряват от 8 входа, родители не се позволяват в детското заведение, личният състав е с маски, заплащането на таксите става през прозорец. Харбалиева разяснява, че освен това отваряне са спокойни, тъй като имат опит от предния път.
 Отварят детските градини и яслите, учениците до 4 клас се връщат в клас Отварят детските градини и яслите, учениците до 4 клас се връщат в клас
Днес, 4 януари, отварят яслите и детските градини, в учебно заведение се връщат и учениците от началния курс – от 1 до 4 клас. До края на...

„ Извършва се банкет на децата с декларация, че детето е крепко, която е изпратена авансово на родителите и те биха могли да я попълнят.
Подсигури ли сме за тези родители, които не са съумели или са я не запомнили, да я попълнят на място. Осъществява се надзор от здравната сестра, с цел да може да огледа децата дали са в положително положение “, сподели шефът.

На въпрос на БГНЕС какъв % от децата чака да се завърнат, тя уточни, че този път не са правили изследване, само че въз основата на опита й от предходния път, ще се върнат 60% от възпитаниците на детската градина.
 Родители не желаят децата да се връщат в учебните заведения и градините Родители не желаят децата да се връщат в учебните заведения и градините
От понеделни (4 януари), децата от 1. до 4. клас и тези в детските градини се връщат в клас и в градините. Това провокира неодобрение...
„ Това е седмица, в която част от тях са към момента в провинцията. Нямаме известия от родители, които изрично не желаят да идват. Имаме към 10% заявки от родители на деца да не участват в детската градина. Тези отсъствия се извиняват според заповед на министъра по предложение на кмета на общината.

За 3 и 4 група е нужна заповед на министъра, а 1 и 2 –ра група е по решение на Столичния общински съвет “, изясни Харбалиева и акцентира, че до края на противоепидемичните ограничения те ще се извиняват служебно, само че е належащо да се пусне заявление до шефа.
По думите на шефа осведомено единодушие е належащо да се попълни от родителите на деца, които не са тръгвали на градина, като в тяхната градина подобен е казусът с 4 деца, които чакат да дойдат за първи път.

 Вълчев: Не може да прехвърлим цялото задължение върху децата Вълчев: Не може да прехвърлим цялото задължение върху децата
Здравето е най-важно, само че не може да прехвърлим цялото задължение върху бъдещото потомство. Ако не престават да са затворени институции, основ...
Попитана дали учителите са обезпокоени от новата среща с децата, тя разяснява, че е обикновено да има терзания у тях, само че акцентира, че за целия интервал на пандемията са имали единствено един инфектиран сътрудник.
„ Заявено предпочитание за не идване на работа нямам на този стадий. Всички чакаме имунизациите, с цел да може да олекне напрежението. 28% от личния състав е декларирал предпочитание за имунизиране “, уточни тя и посочи че личният състав им наброява 55 души, от които 15 са поискали да бъдат имунизирани.

Учителката на втора група Розалина Парашкевова съобщи, че без значение от терзанията, чака с неспокойствие срещата с децата и добави, че през това време не са прекъсвали връзката между тях, само че тя няма по какъв начин да се съпостави със живото наличие. Тя изясни, че през целия ден е с маска, а шефът разясни, че даже и на двора не ги смъкват.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР