Учениците обратно в клас. Присъствените занятия се възобновяват в София-град

...
Учениците обратно в клас. Присъствените занятия се възобновяват в София-град
Коментари Харесай

Как ще учат децата от понеделник?

Учениците назад в клас. Присъствените занятия се възобновяват в София-град и областите Стара Загора и Хасково от на следващия ден. От началото на втория период в тези области имаше въведена ротация, съгласно която единствено част от випуските учеха присъствено, а останалите онлайн.

Присъствено, както и през предходната седмица, не престават да учат и всички випуски в областите Разград и Силистра. В цялата страна в класните стаи не престават да се образоват и децата от 1-ви до 4-и клас.

Поради влошена епидемиологична конюнктура отчасти онлайн ще се учи в Търговище и Шумен, където предходната седмица всички деца бяха присъствено.

В Бургаско обаче режимът се облекчава и учениците от прогимназията се връщат, както и тези от 8-и и 9-и клас.

В Благоевград продължава най-малко още седмица ротацията. От разстояние остават да се образоват учениците от 7-ми, 10-и и 12-и клас, а всички останали се завръщат в класните стаи. Изключение от графика за ротация има за учебните заведения, където имат единствено по една паралелка във випуск, там те ще се образоват присъствено.

Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 20-и февруари ще се взема решение от РЗИ на локално ниво съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР