Учениците Николай Димитров и Петър Няголов и студентът Борислав Кошаров

...
Учениците Николай Димитров и Петър Няголов и студентът Борислав Кошаров
Коментари Харесай

Двама ученици и един студент бяха отличени с наградите „Русе 21 век“


Учениците Николай Димитров и Петър Няголов и студентът Борислав Кошаров станаха носители на тазгодишната премия "Русе-21 век", която се връчва обичайно по случай Деня на националните будители, съобщи кореспондентът на БГНЕС в крайдунавския град.

Наградата се присъжда от общината на възпитаници и студенти за изключителни достижения и завоювани награди от национални и интернационалните надпревари, олимпиади и състезания. Наградите бяха връчени от кмета Пламен Стоилов в наличието на ръководителя на Общинския съвет проф. Христо Белоев.

„ Радвам се, че на днешния 1-ви ноември имам достойнството да наградя тези даровити и любознателни младежи, тъй като точно те ще продължат делата на националните ни будители. Вярвам, че премиите им ще не престават да се множат. Бъдете все по този начин заредени с дух на спечелили, тъй като той ни оказва помощ да реализираме резултати! На добър час! “, пожела кметът Пламен Стоилов на отличените.

Тази година премията беше връчена на трима от общо 11 номинирани. В региона на изкуствата е отличен Николай Димитров, възпитаник в 10 клас на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ – Русе, от класа по пиано на Даниела Кюркчиева. Освен като солист, се изявява и като камерен реализатор. Солист е в концерт на Симфоничния оркестър на Държавна опера Русе. Неизменно е част от представителните групи в най-престижните изяви на учебното заведение. За следващ път печели едногодишна стипендия от Министерството на културата по Програмата за протекция на деца с изявени способности и още веднъж е селектиран за член на клуба „ Успелите деца на България “ на Фондация „ Димитър Бербатов “. Стипендиант е в майсторския клас на Евгени Божанов в границите на Фестивала „ Мартенски музикални дни “, след което подарява едномесечната си стипендия за благотворителната акция „ Талант без граници “. Печелил е над 15 награди от интернационалните и национални състезания: две Гран при, една номинация за Гран при, шест първи, една втора и седем специфични. От началото на образованието си и до през днешния ден е цялостен първенец.

Петър Няголов от 11 клас на Математическа гимназия „ Баба Тонка “ е отличен за извънреден принос както за обогатяване на историята на учебното заведение, по този начин и за одобряване престижа на Русе на национално и интернационално равнище. Той има блестящи достижения в региона на информатиката в национални и интернационалните надпревари - два златни медала, един сребърен, четири бронзови, седем първи места, едно второ, едно трето, както и доста други достижения в региона на информатиката и математиката.

Студентът Борислав Кошаров следва в компетентност „ Компютърни науки “ в Русенския университет. Ръководител е на екип „ Ориндж “ в интензивния спринт по програмиране, наименуван хакатон 2017 и е класиран преди всичко. Участва в редица научни конгреси и надпревари и печели влиятелни награди, а триумфът му от следването до момента е цялостен отличен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР