Учениците, които все още се обучават онлайн, заради отказ да

...
Учениците, които все още се обучават онлайн, заради отказ да
Коментари Харесай

След 29 март обучението онлайн ще става само с писмено разрешение

Учениците, които към момента се образоват онлайн, поради отвод да се тестват един път седмично за COVID-19, би трябвало да се върнат в клас на 29 март т.г.

Според заповедта на Министерството на здравеопазването от тази дата ще отпадне проучването за вируса в учебните заведения.

Остават в действие другите защитни ограничения – носенето на маска в коридорите и общите пространства за децата от I до IV клас, както и на всички места за по-големите възпитаници и за учителите, спазването на отдалеченост, дезинфекцията и проветряването.

От анулацията на тестването до края на изключителната епидемиологична конюнктура онлайн образованието ще бъде допустимо единствено за учениците, които имат документално позволение за това.

Според Закона за предучилищното и учебното обучение родителите имат право по собствен избор да трансферират децата си в електронна среда заради здравословни или други уважителни аргументи, удостоверени с документ. За до 30 дни онлайн образование позволение за това се дава от шефа на учебното заведение, а за по-дълъг интервал – от началника на Регионалното ръководство на образованието.

През тази седмица в клас са 626 260 възпитаници – с 1000 повече от предходната седмица. Над 41% от тях посещават занятията без тестване поради ниска заболяемост в общините или след показване на документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест. Преди часовете в понеделник са изследвани над 339 000 деца.

Вече съвсем месец се следи наклонност за спад в позитивните проби.

През тази седмица те са 417 – с близо 150 по-малко от миналата. Позитивните възпитаници са 318 по отношение на 494 седем дни по-рано. Увеличение има при учителите, диагностицирани с ковид. Те са 76, до момента в който през предходната седмица са били 44.

Броят на позитивните проби при непедагогическите експерти се резервира съвсем без смяна – 23 по отношение на 26 седем дни по-рано.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР