Ученици в София, Пловдив, Бургас, Ямбол, Сливен и Благоевград минават

...
Ученици в София, Пловдив, Бургас, Ямбол, Сливен и Благоевград минават
Коментари Харесай

Отново онлайн обучение - родителите са разделени относно прилагането му


Ученици в София, Пловдив, Бургас, Ямбол, Сливен и Благоевград минават на онлайн образование от през днешния ден. Това се постанова поради рекордния брой инфектирани с ковид в тези градове.

В Пловдивско болните възпитаници и учители са достигнали над 1000 души. Областта към момента е във втория стадий, съгласно проекта на държавното управление, който не планува образование онлайн, само че все пак е взето такова решение, учудва се родителят на деветокласник Светослав Севов.

„ Това е за мен някаква полуда, едно дете като го оставиш у дома единствено ще избра компютър, игра, да приказва с другари, да си ровичка телефона. Не сме сигурни в този тип обучение, факт са по-слабите оценки “, разяснява мъжът.

В Благоевградско също от през днешния ден на учебно заведение вървят единствено децата от 1. до 4. клас. Останалите учат от у дома. Като петокласничката Даная.

„ Има си плюсове, има си и минуси. Може би, повече ми харесва присъствено, тъй като съм с приятелите, госпожите си ги виждам, а онлайн не мога нито да излизам на открито “, добави момичето.

Баща ѝ Тодор Козлодеров изясни, че е песимистичен във връзка с качеството, което предлага онлайн образованието. „ При състояние, че има толкоз инфектирани и заболели, може би, дори се забавиха “, посочи родителят.

Проблемът с многото инфектирани учители в региона продължава да основава неудобства.

„ Проблемът при нас и напрежението идват от това, че много учители са с позитивен тест. Миналата седмица бяха към 14 учители, в този момент сега са 12 сътрудници “, разяснява Милена Ковачева, шеф на Второ ОУ – Благоевград.

Предложението за прекосяване към онлайн образование в няколко области в страната е на здравните управляващи, сподели в студиото на „ Лице в лице “ министърът на образованието Николай Денков: „ От наша позиция е добре да останат 1. до 4. клас, колкото е допустимо по-дълго в учебно заведение. Препоръчвам 7., 10. и 12. клас да останат по-дълго, тъй като имат изпити “.

Засега в областите на ротация в клас остават децата до 4. клас, както и тези от 7., 10. и 12. клас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР