Ученици ще пъхнат играчки и лакомства в Кутии на приятелството,

...
Ученици ще пъхнат играчки и лакомства в Кутии на приятелството,
Коментари Харесай

Ученици ще дават подаръци за децата в болниците

Ученици ще натикан играчки и лакомства в Кутии на другарството, а доброволци на младежкия Червен кръст ще ги разнесат из детските отделения на пловдивските лечебни заведения, с цел да зарадват хлапетата, които ще посрещнат празниците там.

Традиционната акция тази година ще е с присъединяване на възпитаниците на ОУ „ Райна Княгиня” и СУ „ Любен Каравелов”. Интерес показали и от ДГ „ Чучулига”.

До 20 декември в образователните заведения ще се събират подаръците, които могат да съдържат играчки и пакетирани дребни лакомства. Плюшените играчки би трябвало да са нови, посочи Мария Нешева от БМЧК.

Върху кутиите подателите би трябвало да отбележат дали дарът им е за момче или за момиче и за каква приблизителна възраст е подобаващ. Кутии на другарството ще се събират и в офиса на БЧК на ул. „ Кракра”, там могат да ги занесат всички пловдивчани, които желаят да вземат участие в акцията.

Много постоянно децата прибавят в пакетчетата и персонални послания, описа Мария Нешева. Често назовават плюшените играчки за талисмани на болните деца и пожелават да им донесат шанс и бързо излекуване.

Миналата година в границите на акцията „ Кутии на приятелството” са събрани над 200 подаръка.

Сега в акцията се включват и ученици на учебното заведение за деца с повреден слух. По различен план те изработвали коледни картички, които ще дават на червенокръстците за коледната акция.

Така във всеки подарък ще има честитка, даже и учениците да не са поставили своя.

На 22 декември, в последния ден преди началото на поредицата празнични дни, към 15 доброволци от младежкия Червен кръст под тепетата ще обиколят с чувала с дарове детската хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги” на „ Пещерско шосе” и детската клиника на бул. „ Васил Априлов”.

Ще минат по стаите и в отделението за малчугани на МБАЛ „ Пловдив”.

Болните деца доста се радват на флумастери и книжки за оцветяване, изключително с коледни претекстове, сподели Мария Нешева. Обикновено девойките сортират дарове за девойки, а момчетата - за момчета.

Миналата година не скъпили средства и купили даже просветителни игри, познавателни кубчета с писмеността и числата, интерактивна географска карта, настоящия комплект „ Опознай България”.

Обикновено най-активни са децата и жителите в последната седмица преди Коледа. /Марица.бг
тагове възпитаници дарове заболели деца
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР