Ученици събират средства за дома за сираци Св. Николай към

...
Ученици събират средства за дома за сираци Св. Николай към
Коментари Харесай

Ученици организират бал за събиране на средства за дом за сираци

Ученици събират средства за дома за сираци " Св. Николай " към манастира " Св. Троица " в с. Нови хан на благотворителен бал. Инициативата е на Национална гимназия за антични езици и култури " Константин Кирил Философ " и 73-о учебно заведение в София. Балът ще бъде в четвъртък и се организира за осма година. Всеки път единайсетокласниците от гимназията по типичен езици избират да поддържат друга идея.

Тази година всеки, избрал да отиде на благотворителния бал, ще може да се допре до балканската музика и просвета. Сред осъществяванията ще чуете и авторска обработка на песента " Зайди, зайди ясно слънце ", изпълнена в дует. Именно балканската музика е фокусът на бала тази година.
Даниел Иванов - заместник-директор на НГДЕК: Решихме Балкани, защото считаме, че балканската музика не се състои единствено в нашия фолклор и считаме, че балканската просвета е извънредно колоритна и забавна.
Гергана Видимова - ученичка: Идеите на самите балове всяка година са доста разнообразни. Това е доста хубаво, тъй като всяка година хората могат да се облекат по друг метод. Преживяването е по-различно всяка година.

Официалният дрескот е наложителен. Организаторите дават обещание, че ще има и лотария с награди.
Петър Пейчев - ръководител на ученическия съвет в НГДЕК: Балът е разграничен на три съставния елемент. В първата част ще се извършва съвременна поп музика като специфични посетители са група. Вечерта приключва с рок стратегия.
Всяка година от ден на ден хора се включват в самодейността, описват уредниците. Учениците от двете гимназии признават, че ги сплотява концепцията да оказват помощ на децата в потребност.

Андреа Исаева - ученичка: Знаете ли, доста е хубаво да се провежда това нещо всяка година, освен като веселба, само че и като нещо, с което можем да помогнем на хора, които имат потребност от това.
Тази година парите, събрани на събитието, ще бъдат дарени на дома за сираци " Св. Николай " към манастира " Св. Троица " в с. Нови хан. Средствата за идеята се събират посредством дарения и предложения.

Петър Пейчев - ръководител на ученическия съвет в НГДЕК: Поканата коства 5 лв. в деня на самото събитие ще коства 7. Организираме и базар. Той ще бъде тази седмица и другата. Във Втора немска също ще се провежда базар другата седмица.
Благотворителният бал тази година е на 29 март от 19:00 часа в Централния боен клуб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР