Ученици с добър успех и без отсъствия от средното училище

...
Ученици с добър успех и без отсъствия от средното училище
Коментари Харесай

Училище и община плащат шофьорски курсове на ученици



Ученици с добър триумф и без отсъствия от междинното учебно заведение „Цанко Церковски“ в шуменската община Никола Козлево бяха спонсорирани от школото и общината, с цел да изкарат шофьорски курсове. Идеята е на шефа Катилиян Костадинов и се прави за първи път, а кметството в Никола Козлево приело да го поддържа финансово. На последната сесия общинските съветници гласоподаваха 4 000 лева за 20 зрелостници или по 200 лева на курсист. Още по 300 лева отпуска и учебното настоятелство, като средствата идват от аренда на ученически земи.

Така остава родителите да добавят по още 200 лева, с цел да се снабдят децата им с шофьорска брошура.

Целта е да се насърчават младежите да не престават образованието си в междинното учебно заведение в Никола Козлево, което предлага две професионални паралелки – по осведомителни техонологии и оператор в шевното произвеждане. Също и да поддържат висок триумф. За да попаднеш в топ 20 би трябвало да имаш тапия не по-ниска от добър 4.

До февруари николакозлевските възпитаници към този момент би трябвало да са изкарали шофьорски курсове. Теорията попиват в дребното обитаемо място, а кормуват в Шумен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР