Ученици с астма ще могат да отсъстват от занятия, когато

...
Ученици с астма ще могат да отсъстват от занятия, когато
Коментари Харесай

Ученици с астма ще могат да отсъстват от занятия, когато въздухът е опасно мръсен

Ученици с астма ще могат да отсъстват от занятия, когато въздухът е рисково замърсен. Училищата ще бъдат инструктирани да подхващат ограничения при рискови равнища на фини прахови частици във въздуха, оповестиха от МОН, съобщи Нова тв.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев организира среща с представители на Националния институт по метеорология и хидрология и Регионалната здравна ревизия в София по отношение на провеждането на образователни занятия в дни с високи стойности на фини прахови частици във въздуха. 

При постъпване на предварителна информация за предстоящо завишаване на нормите до рискови равнища, учебните заведения ще бъдат предупреждавани от РЗИ и МОН за предприемане на съответни ограничения. Сред тях са ограничение на провеждането на занятия навън, в това число визити отвън учебно заведение, както и учестен режим на влажно разчистване в постройките. Ще бъде основана и нормативна опция в дни с рискови равнища на фини прахови частици във въздуха от образователни занятия, по преценка на родителите, да бъдат освобождавани възпитаници с хронични болести на дихателните пътища.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР