Ученици разкриха моста на Гребната база с огромни рисунки на

...
Ученици разкриха моста на Гребната база с огромни рисунки на
Коментари Харесай

Тропическа джунгла се появи на моста на Гребната база

Ученици разкриха моста на Гребната база с големи рисунки на животни. Проектът е дело на организация за градско изкуство " ПОдЛЕЗНО " и включва художественото обновяване на 3 местоположения в 3 български града - Пловдив, София и Бургас.

Чрез този план възпитаници от 51 СУ " Елисавета Багряна " вършат своя дебют в рисуването на фрески в градското пространство, подкрепени от своя преподавател Иван Матеев, както и от художника от нашата организация Цветан Узунов. Проектът се финансира по стратегия “Дебюти” на Национален фонд “Култура”.

Локацията на стенописа в Пловдив е моста при Гребната база, а тематиката е животинска - въодушевена от скоро отварящия порти зоопарк наоколо. Пловдивският зоопарк също по този начин оказа голямо подпомагане при работата върху моста, общително предоставяйки пространство за депозиране на художествените материали.

Работата по моста се извърши в продължение на седмица, през която, макар изменящото се метеорологично време, младите гении се оправиха чудесно с изобразяването на разнородни скотски типове, превръщащи крайбрежната локация в същинска тропическа джунгла.

Намесите в София и Бургас, пък, са на друга тема. В Бургас учениците изрисуваха по този начин наречения " Морски подлез ", а в София творбата беше обвързвано с признателност към медиците на първа линия в битката с Covid-19.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР