Ученици от ІХ, Х и ХІ клас на СУЕЕ „Св.

...
Ученици от ІХ, Х и ХІ клас на СУЕЕ „Св.
Коментари Харесай

Съдии въведоха в света на правото русенски гимназисти

Ученици от ІХ, Х и ХІ клас на СУЕЕ „ Св. Константин-Кирил Философ “ - Русе посетиха Съдебната палата

Съдия Явор Влахов и арбитър Кристиан Гюрчев от Районен съд – Русе ги посрещнаха в правосъдна зала № 1, с цел да ги вкарат в света на правото.

Още преди началото на лекцията, младежите бяха приветствани с добре пристигнали персонално от Председателя на съда госпожа Елена Балджиева. След това арбитър Влахов им обясни правилото за разделянето на управляващите, структурата на правосъдната система, типовете каузи, които се преглеждат в съда и разликата сред тях. Нагледно беше показано кой къде застава в правосъдната зала. Младежите желаеха да узнаят по какъв начин се става арбитър в съда. Съдия Гюрчев обясни пътят, който би трябвало да бъде изминат, с цел да може юристът да работи като арбитър, за ролята на съдията, прокурора и юриста, както и за тежестта на доказателствата във всяко правосъдно дело.

След като двамата съдии дадоха отговор изчерпателно и на останалите въпроси, на финала всеки възпитаник получи Конституция на Република България и разнообразни просветителни брошури от Висшия правосъден съвет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР