Ученици от XIV Ученически гвардейски отряд при ПТГ Д-р Никола

...
Ученици от XIV Ученически гвардейски отряд при ПТГ Д-р Никола
Коментари Харесай

Община Габрово с жест на благодарност към учениците от XIV Ученически гвардейски отряд

Ученици от XIV Ученически гвардейски отряд при ПТГ „ Д-р Никола Василиади “ получиха благодарствена грамота от името на кмета на община Габрово Таня Христова за участията им през 2023 година в формалните празници и церемониали, извършени на територията на общината и във връзка Деня на доброволеца.

На специфична гала в Ритуалната зала заместник-кметът Невена Минева приветства и отличи двадесет и четирима от отряда. На събитието участваха началникът на Военно окръжи Габрово подполковник Георги Георгиев, шефът на Професионален сержантски лицей към НВУ „ Васил Левски “ офицерски претендент Крум Вачков, началникът на РУО Габрово Юлия Влаева.

„ Радвам се, че имам опцията от името на кмета на община Габрово да предам най-топли благодарности за старанието, постоянството и най-много желанието, с което изпълнявате своите задания като част от XIV Ученически гвардейски отряд. И то изцяло непринудено. “ – с тези думи се Невена Минева се обърна към униформените възпитаници. „ Сами видяхте, че пътят, който избрахте по никакъв начин не е лек, отговорността е огромна, униформата – задължаваща, само че единствено за година от вашето съставяне Вие успяхте да накарате габровци да Ви чакат на всяка тържествена гала и празник. А той, повярвайте ми с ваше присъединяване се трансформира в нещо доста особено. Годината на уменията Вие прекрачихте с нещо ново, с което в никакъв случай не сте се сблъсквали, само че усвоихте бързо и чудесно, евентуално с доста тренировки и извънкласни часове. И съм уверена, че не съжалявате. Вярвам, че униформата, дисциплината, тържествените атрибути, флагове и церемониали освен Ви трансформираха, само че и Ви изпълват с повече национално самочувствие и горделивост. “ – сподели още заместник-кметът на Габрово.

Началникът на Военно окръжие Габрово връчи плакет на отряда по случай една година от основаването му и поздрави най-„ старшите “ възпитаници за смелостта и направения избор, а новобранците за проявения интерес и предпочитание да се влеят в редиците. Заедно те си спомниха за първите тренировки, за плахите опити, само че и означиха напредъка и към този момент добитите умения.

По време на церемонията учениците получиха и свидетелства за сполучливо преминато образование по " Оцеляване в спешни обстановки " от шефа на Професионалния сержантски лицей към НВУ „ Васил Левски “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР