Ученици от Второ ОУ „ Гоце Делчев“, гр. Гоце Делчев

...
Ученици от Второ ОУ „ Гоце Делчев“, гр. Гоце Делчев
Коментари Харесай

В дните преди Възкресение ученици от Гоце Делчев и Хаджидимово на гости на Неврокопсия митрополит Серафим 

Ученици от Второ ОУ „ Гоце Делчев “, гр. Гоце Делчев и от СУ „ Никола Вапцаров “, гр. Хаджидимово, се срещнаха с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим във връзка идните Великденски празници.

На Велики понеделник, 18 април 2022 г, малчуганите от 2. б и 2. в на Второ ОУ извършиха рецитал, отдаден на славното Христово възкресение и подариха хранителни артикули за обществената кухня към митрополията, обезпечени от техните фамилии.

За насладата от идните празници способстваха и второкласниците на учебното заведение в Хаджидимово, които подариха свои тематични приложения и рисунки при гостуването си на Велики вторник, 19 април 2022 година.

Децата с ученолюбивост изслушаха митрополит Серафим, който им описа за събитията, случили се в седмицата преди и по време на Христовото възкресение. Голям интерес провокира историята за символиката и традицията за боядисване на яйца. Владиката с наслада изслуша и отговори на всички въпроси, заложени му от дребните възпитаници.

Приятните срещи приключиха с благослов от митрополит Серафим към децата, техните учители и родители и пожелания за светли възкресни празници.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР