Ученици от VIII до XII клас от всички крайбрежни населени

...
Ученици от VIII до XII клас от всички крайбрежни населени
Коментари Харесай

Канят ученици в конкурс за комикс на тема Крайморска среща

Ученици от VIII до XII клас от всички крайбрежни обитаеми места по българското Черноморие са поканени да вземат участие в първо издание на конкурс за комикс на тематика " Крайморска среща “. Той се провежда във връзка издаването на брой 2 на вестник " Крайморска среща “ и има за цел поощряване на творчеството в региона на комикса. Темата се посвещава на хората, които живеят целогодишно край морето или са свързани професионално с него, научи Varna24.bg .

В състезанието могат да вземат участие възпитаници от VIII до XII клас от всички обитаеми места по българското Черноморие – от Дуранкулак до Резово. Участието е самостоятелно. Всеки участник има право да предложи до 3 черно-бели къси комикса (комикс ленти) от 4 панела, нарисувани на ръка (с моливи, тънкописци, маркери, въглен, туш, пастели) или основани цифрово. Комиксите би трябвало да интерпретират конкурсната тематиката по метод, определен от създателя, да имат заглавие и да съставляват приключена история. Те могат да бъдат без текст – единствено от рисунки. Ако включват текст на език, друг от български, би трябвало да са съпроводени от обобщение на сюжета на български в няколко фрази. Участието в състезанието е единствено по електронен път, посредством изпращане на фотография на комикса (jpg/jpeg, не по- дребна от 5 MB).

Получените комикси ще бъдат прегледани от жури в състав: Веселин Чакъров (художник на комикси, илюстратор и педагог), Славена Симеонова (художник на комикси, илюстратор) и Елена Владова (журналист, създател на книги и обучител в региона на комиксите).

Най-добрите комикси, определени от журито, ще бъдат оповестени в брой 2 на вестник " Крайморска среща “. Един от техните създатели ще получи премия комплект материали за изобразяване, предоставени от магазини за художествени материали " Слънчоглед “ Варна и София. Двама участника ще получат първокласни печатни издания, предоставени от Галерия за графично изкуство Варна, уредник на Международното биенале на графиката. Журито си резервира правото да присъди и спомагателни предметни награди.

Комиксите се изпращат на e-mail адрес [email protected]. В писмото би трябвало да се напише името на участника, къде живее и e-mail/телефон за противоположна връзка (негов или на преподавател/родител/настойник). Тези данни ще бъдат употребявани само за задачите на състезанието, според условията на Закона за отбрана на персоналните данни, по отношение на използването и използването на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни.

Срокът за присъединяване е 31 март 2023 година Наградите ще бъдат оповестени до края на първата седмица на април 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР