Ученици от V, VI, VII и IX клас на училище

...
Ученици от V, VI, VII и IX клас на училище
Коментари Харесай

ВиК – Шумен организира посещение на съоръжения от водоснабдителната система за ученици от училище „Панайот Волов“

Ученици от V, VI, VII и IX клас на учебно заведение „ Панайот Волов “ в Шумен посетиха уреди, включени в системата на водоснабдяването на региона. Инициативата е проведена от ВиК – Шумен в границите на програмата „ Водата – извор на живот “ на сдружението за повишение на информираността на жителите от региона за активността на водоснабдителното сдружение и водата като скъп естествен запас.

Първият обект от обиколката беше язовир „ Тича “, от където стартира водоснабдителната система на област Шумен. Там чиновници на сдружението срещнаха децата с историята на язовира, неговите съществени индикатори и смисъла му за водоснабдяването на района.

Следвайки пътя на водата, идващият посетен обект беше озонаторната станция на Велики Преслав, където естествената вода от язовира се пречиства посредством озониране, преди да навлезе във водоснабдителната мрежа на града.

Обиколката приключи в пречиствателната станция за отпадъчни води на Шумен. Там се пречистват водите, употребявани от клиентите на сдружението и дъждовните води, минали през канализационната система на града. Освен с процеса по филтриране на отпадъчните води, децата се срещнаха и с контрола на индикаторите на водата в станцията преди и след пречистването й.

„ Поставихме началото на стабилно съдействие с учебно заведение „ Панайот Волов “ алегорично на Световния ден на водата. Ще продължим да надграждаме и да работим с младежите, тъй като по този начин ще помогнем за създаване и поддържане на отговорно отношение към водата и нейното запазване като неповторим естествен запас “, сподели госпожа Жанета Панайотова, шеф на ВиК – Шумен. „ Предвиждаме програмата да се разшири и с присъединяване на други образователни заведения и още начинания “, добави госпожа Панайотова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР