Ученици от Ценово се събраха в салона на местното читалище

...
Ученици от Ценово се събраха в салона на местното читалище
Коментари Харесай

Ученици на виртуална разходка в къщата на Левски


Ученици от Ценово се събраха в салона на локалното читалище "Христо Ботев ", с цел да отбележат 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. На тържеството, проведено от учебното управление и читалищното настоятелство, участваха представители на общинската администрация и общинската организация на запасното воинство. "За всеки от нас Васил Левски е ослепителен образец за подражателство. През годините Апостола се трансформира в знак на несломимия български дух за независимост. И през днешния ден можем да се възхищаваме на подвига му и живота, предан напълно в името на България ", показа Камелия Божкова, началник на лятната академия "Родолюбие ".

Участниците в тържеството направиха къса виртуална разходка из родната къща и музейната експозиция на Васил Левски в Карлово, разгледаха паметниците в разнообразни краища на родината, които припомнят за величавото дело на Апостола. Младите ценовчани, под формата на викторина, си припомниха значими дати и събития, свързани с живота на най-великия българин за всички времена. Гората от ръце беше най-яркото доказателство, че дребните родолюбци добре познават и се гордеят със славното си историческо минало.

Учениците демонстрираха и креативните си умения. Разпределени в четири тима, те трябваше да сглобят пъзел с познати фотографии на Левски. Най-емоционално протече надпреварата "лъвски скок ". Михаел Пенев реализира най-хубав резултат, а единствено с един сантиметър разлика на второ място се подреди Ивайла Миланова. Организаторите на празника бяха подготвили награди и в категорията за минимален участник и най-атрактивен скок. Победителите получиха грамоти и медали от Иванка Боянова, гл. експерт "Образование и просвета " в общинската администрация.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР