Ученици от СУ „Паисий Хилендарски“ и „Св. Патриарх Евтимий“ се

...
Ученици от СУ „Паисий Хилендарски“ и „Св. Патриарх Евтимий“ се
Коментари Харесай

Организираха състезание за деца и тест драйв с велотакси...

Ученици от СУ „ Паисий Хилендарски “ и „ Св. Патриарх Евтимий “ се включиха в детски празник в Цар-Симеоновата градина във връзка Европейската седмица на подвижността. Той е проведен от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, община Пловдив и регион „ Централен “.

Децата се състезаваха по скоростно и майсторско каране на колела, тротинетки и ролери, игри по сигурност на придвижването и рисуваха на асфалт. За първи път имаха опцията да създадат тест драйв с велотакси, което е снабдено и с електрозадвижване. Пловдивският производител на профилираните возила „ Екотрайк “ показа и DJ триколка, както и товарно колело за сметосъбиране, уместно за паркове, градини и труднодостъпни места.

Старт на детския празник даде заместник-кметът на община Пловдив Георги Титюков, който прикани децата да спортуват и да продължат да се движат в града с колела по построените велоалеи. Директорът на дирекция „ Контрол на околната среда “ инж. Любка Караманова от своя страна поздрави участниците в съревнованията и им пожела да да опазват природата чиста.

След оспорвано състезание в скоростната права бяха избрани спечелилите. Най-бързо мина дистанцията с велосипед единствено за 9 секунди, Любомир Сърмаджиев от трети „ а “ клас на СУ „ Паисий Хилендарски “. Той завоюва нов велосипед от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. При приемане на премията си 9-годишният хлапак показа, че през днешния ден е рожденик и е доста благополучен от подаръка за празника си.

Младите спортисти се оправиха чудесно и на площадката за изобразяване. Там се отличи тимът на „ Св. Патриарх Евтимий “. Специално за детския празник във връзка седмицата на подвижността малчугани от детските градини в регион „ Централен “ бяха организирали галерия със свои произведения. Към тях се причислиха и дребните художници на ДГ „ Весела “, които бяха посветили рисунките си на тазгодишното мото на акцията „ Заедно стигаме по-далеч “.

Всички участници в съревнованията в Цар-Симеоновата градина получиха награди от уредниците. Грамотите и подаръците връчи заместник-кметът на регион „ Централен “ инж. Тошо Пашов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР