Ученици от средно училище ,,Георги Ст. Раковски, заедно своя директор

...
Ученици от средно училище ,,Георги Ст. Раковски, заедно своя директор
Коментари Харесай

Ученици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова година

Ученици от приблизително учебно заведение,,Георги Ст. Раковски ”, дружно своя шеф Стефан Дондев, посетиха посолството на Република Полша в София. За поредна година самодейността, проведена от Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “, даде опция на възпитаници от котленско да насочат пожелания по случай ромската Нова година посредством акцията: „ Да възстановим мостовете посред ни “.

В СУ „ Георги Ст. Раковски ” се образоват към 600 деца от разнообразни етноси. Двадесет от тях, представители на ромския етнос, бяха топло посрещнати от целия екип на посолството на Република Полша в България. Учениците пресъздадоха традициите, отдадени на Банго Васил, след което показаха музикална стратегия, сурвакаха за здраве и благодат и насочиха своите благопожелания пред представителите на полската задача.



Освен с това, по самодейност на шефа на главно учебно заведение „ Кап. Петър Пармаков “ в Градец – Силвия Ненова, възпитаници изпратиха видео обръщение до всички поданици от ромски генезис в община Котел. В него те пожелават на своите събратя доста здраве и благополучие, и всички да осъществен своите фантазии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР