Ученици от руската гимназия в Стара Загора са принудени да

...
Ученици от руската гимназия в Стара Загора са принудени да
Коментари Харесай

Строителна фирма заряза ремонт на физкултурен салон в старозагорско училище


Ученици от съветската гимназия в Стара Загора са принудени да играят физическо образование в класните стаи, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

Причина за това е, че компанията, спечелила публичната поръчка за ремонт на физкултурния салон, без причина е напуснала обекта. Община Стара Загора предприе незабавни ограничения за осъществяване на реконструкцията.

Дългоочакваният повсеместен ремонт на физкултурния салон на учебно заведение „ Максим Горки ” в Стара Загора стартира през месец октомври и трябваше да завърши доникъде на месец декември предходната година. Фирмата от Пловдив, обаче спечелила социална поръчка за ремонта на база най-ниска цена, изчезна месец след започването му и изостави обекта на произвола на ориста.

„ Започна ремонтът по този начин, както беше плануван от Общината, както беше оповестена и извоювана публичната поръчка. Но той не стартира във времето, в който трябваше да стартира. И откакто стартира внезапно спря. Работниците бяха в непрестанно текучество. Те работиха по няколко дни, не получаваха хонорари, както нямаха и материали, с които да работят, тъй като им се носиха на парче и в този момент виждате това, което виждате “, сподели споделя Мариана Пенчева, шеф на учебното заведение.

Заради създалата се обстановка Община Стара Загора ще продължи ремонта със лични средства. Тя стартира процедура по едностранно преустановяване на контракта с фирмата-изпълнител. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР