Ученици от ППМГ - Враца достойно представиха България на Младежки

...
Ученици от ППМГ - Враца достойно представиха България на Младежки
Коментари Харесай

Ученици от ППМГ - Враца достойно представиха България на Младежки Европейски Парламент в Брюксел

Ученици от ППМГ - Враца почтено показаха България на Младежки Европейски Парламент в Брюксел
Младежки Европейски парламент е една друга самодейност, отдадена на в действителност стойностни оферти за бъдещето на Европа, такава, каквато младежите желаят да бъде тя. В рамките на събитието, което се организира в Брюксел, осем възпитаници от профилираната природо-математическа гимназия потвърдиха, че младите българи са дейни и осведомени по основни тематики, благоприятни условия и провокации, засягащи обществения и стопански живот на хората, градовете и страните в Европейски Съюз. С съответните си оферти, направени по време на полемиките в работните групи, врачанските възпитаници обявиха, че освен се надяват за по-добро бъдеще, само че този път поемат и своята отговорност за него.
Предложенията на младите българи бяха няколко и засягаха разнообразни тематики. Ученикът Пламен Христов, който участваше в работна група, обсъждаща тематиката за интелигентните градове и публичен превоз, даде концепцията за построяването на подобаваща настилка и голям брой станции, откъдето се вземат чартърен електрически двуколки. Целта е да се резервира високата скорост и подвижност и по едно и също време да се пести място и да се опазва чистотата на градската околна среда. Христов не се поколеба да обори непознато предложение за Car Free Day – Ден без коли и изясни, че резултатът би бил противоположен, като даде за образец към този момент осъществилия се No Smoking Day, след който са били закупени двойно повече цигари.
Представител на България в групата, дискутираща тематиката за основаването на годишна сесия с въпроси и отговори с присъединяване на водачите на Европа и младежите, бе Мартин Димитров. Той предложи да се сътвори цифров конгрес за събиране на най-често задаваните въпроси и надлежно да бъдат оповестени отговорите на евродепутатите.
Темата за потреблението на обществените медии за информиране на младежите за гласуването беше разисквана в група, в която участваше Мария Конецовска. Тя имаше две оферти,които се отнасяха до разпространението на фотоси в обществените мрежи на гласуващи звезди с проявена гражданска интензивност и лъчение по националните медии на ефектни, кратни и ясни клипчета за опциите, които Европейски Съюз дава на младите.
Между пленарните съвещания и присъединяване в работни групи младите парламентаристи бяха поздравени персонално от българските евродепутати от ЕНП Ева Майдел и Владимир Уручев. Госпожа Майдел поздрави учениците за тяхната разпоредителност и ги посъветва да бъдат все по този начин дейни, любопитни и да надвишават това, което се чака от тях. Тя акцентира потребността от качествено обучение, вложения в технологиите и повече присъединяване на младежите в публичните процеси. Ева Майдел увери младежите, че те са хората, които имат опциите да създадат нещо значимо и по-добро за света към тях.
Инж. Владимир Уручев също приветства инициативността и смелостта на учениците от ППМГ свободно да изричат мнението си и да отстояват позицията си. Той ги насърчи да търсят благоприятни условия, да вземат участие в юношески начинания и да поддържат връзка с младежи от други европейски страни и сами да се уверят, че българите са толкоз способни, изобретателни и виновни, колкото всички други европейци. Срещата сред господин Уручев и младшите посланици на Европейския парламент беше сърдечна и непринудена, тъй като той е добре осведомен с концепциите и опциите им и поддържаше техните действия и начинания по Програмата учебно заведение дипломат на Екологичен потенциал през миналата година.
Изявата на учениците от ППМГ - Враца беше отразена от журналистката Неда Василева, някогашен ученик на гимназията, която придружаваше българската група на това събитие и излъчена в народен ефир по Телевизия Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР