Ученици от ППМГ Акад. Никола Обрешков“ разработиха проект за мобилно

...
Ученици от ППМГ Акад. Никола Обрешков“ разработиха проект за мобилно
Коментари Харесай

Бургаски ученици разработиха проект за разделно събиране на отпадъците

Ученици от ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ създадоха план за мобилно приложение, което предизвиква и подкрепя процеса по разделно събиране на боклуци. 
Амбициозните Елия Георгиева, Ванеса Костадинова, Анжела Хараламбиева и Катерина Малянова показаха концепцията си пред зам.-кмета Весна Балтина и специалисти по екология и запазване на околната среда от Община Бургас.  
 Община Бургас закупи съвременен уред за урологични проучвания Община Бургас закупи съвременен уред за урологични проучвания
Община Бургас закупи съвременен уред за урологични проучвания за потребностите на УМБАЛ – Бургас. Той съставлява система за огромна о...
Бургаските деца са озаглавили своя план Boklookation и имат вяра, че неговото осъществяване ще помогне за опазването на околната среда и градските пространства. Концепцията им планува посредством особено приложение за мобилни телефони всеки жител да може да получава информация за най-близките и подобаващи центрове за разделно събиране на боклуци. Чрез снимане на отпадъка приложението ще изпраща на потребителя насоки какъв е верният метод за неговото отнасяне.
Идеята на учениците е в плана да бъдат включени всички страни, които имат отношение към генерирането на боклуци – производителите, комерсиалните вериги, потребителите и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР