Ученици от Пловдив се наредиха в Топ 3 на международното

...
Ученици от Пловдив се наредиха в Топ 3 на международното
Коментари Харесай

Пловдивчани в Топ 3 на Математика без граници

Ученици от Пловдив се подредиха в Топ 3 на интернационалното съревнование „ Математика без граници “, което се организира в Несебър. Те се бориха за оценките с 1200 деца от 15 страни. Пловдивски представители имаше от съвсем всички учебни заведения в града под тепетата.

И този път петокласничката Димана Праматарова, която се класира непосредствено на надпреварата поради положителните си резултати, сподели, че е измежду най-хубавите. Тя се върна със златно отличие и бронзова купа за най-хубаво показване през годината. „ Беше объркала една задача от нехайство. В изискването е пишело кои са числата, а тя е показала какъв брой са “, изясни майка й Божана Праматарова. По думите й, най-сериозната конкуренция на щерка й не били непознатите състезатели, а момиче от София.

Димана е трябвало да реши 20 задания за час. Това значи, че на задача се падат по 3 минути. Времето обаче в това съревнование е скъпо, тъй като при идентичен брой точки се гледа кои е предал първи листовете си. Петокласничката показа, че най-трудни за нея са дилемите по комбинаторика. Същевременно й се отдавали тези, които са свързани с доктрина на числата, логичност и геометрия.

Децата от пловдивската Математическа гимназия завоювали бронзов орден в отборната конкуренция. Характерно за категорията е, че в случай че объркаш една задача, решенията на идващите също ще бъдат неверни. Причината е, че отговорът на едната се употребява за решаването на другата. Младите математици решили правилно 4 от 5 задания.

Васил Стойков и Демира Недева от Математическата гимназия също се завърнаха с оценки от надпреварата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР