Ученици от основно училище Иван Вазов в Русе ще се

...
Ученици от основно училище Иван Вазов в Русе ще се
Коментари Харесай

Ученици от Русе ще се срещнат с Йорданка Благоева

Ученици от главно учебно заведение " Иван Вазов " в Русе ще се срещнат на 13 април с първата българска международна рекордьорка по лека атлетика Йорданка Благоева, оповестиха от общинската администрация в града.

Благоева е взела участие в четири олимпиади, има два олимпийски медала и пет международни върха в скока на височина. В програмата на визитата й е планувана презентация на русенските лекоатлети Евгени Игнатов и Николай Раев, която ще се състои във физкултурния салон на образователното заведение. По-късно Благоева ще спортува дружно с учениците, след което ще се включи в обиколка на спортните обекти в състезателен комплекс " Ялата " и Градския стадион в Русе.

Програмата продължава вечерта в Русенската библиотека, където ще бъде прожектиран филмът " Отвъд скока ", отдаден на 70 години от рождението на лекоатлетката, които тя навърши през януари предходната година. Посещението на Йорданка Благоева в Русе е по покана на ОУ " Иван Вазов " и по отношение на план " Спортната история на Русе ", който се реализира по стратегия " Знание и напредък " на общинската фондация " Русе - град на свободния дух ".

Проектът е ориентиран към русенската общност и ще се извърши в границите на шест месеца. В него ще вземат участие 100 възпитаници и шестима учители, както и някогашни русенски величия в спорта като Любомир Ганев, Веселин Топалов, Анелия Нунева, Евгени Игнатов, Христо Марков, Таню Киряков, Валентин Йорданов, Нешка Робева. Целта на плана е да разпространява изгодите от постоянните извършения и дейния метод на живот.

 Йорданка Благоева: Радвам се, че съумях и оттатък високия скок
Йорданка Благоева: Радвам се, че съумях и оттатък високия скок

" 70 години е една прелестна възраст "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР