Ученици от община Дългопол, Варненска област се запознаха с египетския

...
Ученици от община Дългопол, Варненска област се запознаха с египетския
Коментари Харесай

За живота на египетския лешояд учиха деца край Варна

Ученици от община Дългопол, Варненска област се срещнаха с египетския лешояд, с работата на най-старата природозащитна Неправителствени организации в България - " Зелени Балкани ", за опазване на нежната му, само че доста значима за оцеляването на типа у нас, популация в региона. Заедно с малчуганите от Дългопол за живота на красивата птица научиха и техни връстници от община Руен, Бургаска област.

През миналите дни екипът на " Зелени Балкани " посети 19 обитаеми места, в региона общините Дългопол и Руен. Общо над 770 деца от 19 обитаеми места в двете общини, гостуваха на поредност от презентации, в които научиха за египетския лешояд от екозащитниците.

Помощници в това не леко, само че извънредно прелестно за природолюбителите, прекарване бяха мишеловът Мишо, керкенезчето Владко и ловният сокол Ромео – птици от Спасителния център, с трайни увреждания към " Зелени Балкани ", научи Varna24.bg .

Къде живеят египетските лешояди, с какво се хранят, къде са, когато тук е зима, какъв брой дребни отглеждат и пред какви рискове за оцеляването му  е изправен типът, бяха единствено дребна част от тематиките, които бяха разисквани на срещите с децата на Дългополско и Руенско.

Посещението в учебните заведения в селата Лопушна, Медовец, Поляците, Партизани, Речица, Снежа, Заимчево, Трънак, Каравельово, Соколец, Добромир, Струя, Дъскотна, Вишна, Билка, Дропла, Ясеново, Партизани и Камен дял се финансира от община Прага,  и зоопарк Прага в рамките на план " Опазване на египетския лешояд на Балканите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР