Ученици от клуба по интереси Комуникации и видеодизайн“ в 8 ...

Ученици от клуба по интереси Комуникации и видеодизайн“ в 8

Ученици на гости в БНТ – Пловдив

Ученици от клуба по ползи „ Комуникации и видеодизайн “ в 8 „ а “ клас при учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски “ гостуваха на Българска национална телевизия – Пловдив. Техен гид бе ръководителят „ ТВ произвеждане “ Станимир Навущанов, който ги посрещна в първия извънстоличен и най-стар районен ефирен център в страната. „ РТЦ в Пловдив е основан през 1971 година

В момента в екипа ни работят 50 експерти, които са ангажирани с изключение на с ежедневните вести от града и района, по този начин и с авторски излъчвания, които се радват на интерес от феновете “, уточни Станимир Навущанов.

Заедно със своя учител по връзки Екатерина Кючукова, която е дълготраен публицист и ПР специалист, учениците разгледаха студиата на Българска национална телевизия – Пловдив и се интересуваха от активността на публицистите, на техническия екип, както и от продукциите, които се основават в телевизионния център. Станимир Навущанов описа, че всеки четвъртък се осъществят две живи излъчвания – „ Линия просвета “ и „ Знание. БГ “.

„ В тях се включват към 10 сътрудници, като работата ни е екипна. При реализацията на всяка продукция от извънредно значение е високият професионализъм, критерии и художественият взор върху нещата “, добави Навущанов.

Самият той е стартирал професионалната си кариера в телевизия „ А&К “, минал е през ПОТВ, ТВ7, телевизия „ Европа “ и Българска национална телевизия.

Пред учениците водещият показа и една от най-силните продукции, която екипът на Българска национална телевизия – Пловдив реализира взаимно с Държавна опера – Пловдив.

„ Партньорството ни с Пловдивската опера е дългогодишно. Като започва оперният фестивал Opera Open цяло лято снимаме интензивно спектаклите и по-късно ги излъчваме в така наречен „ деен сезон “. В момента работим по процеса на снимане, а по-късно обработваме материала “, посочи ръководителят „ Тв произвеждане “.

Той описа и за рубриката, позната с първото си заглавие „ Пътувай с Българска национална телевизия 2 “, която по-късно уголемява формата.

„ 5-минутното видео споделя освен за туризма, само че и за археология, градска среда, естествени явления. Въпреки че наподобява къса, тази форма изисква огромно изпитание и централизация при монтажа “, разясни Навущанов. Той открои спецификите на модерните в наши дни инфлуенсъри: „ Ако имаш забавни хрумвания, тематики, обекти, истории, които искаш, можеш да покажеш, просто незабавно си личи, тъй като хората стартират да те следват. Човек в случай че знае какво и по какъв начин да прави, притегля вниманието на аудиторията и печели известност “.

Станимир Навущанов акцентира, че при журналиста извънредно значима е достоверността, тъй като в случай че един път е излъгал, надали идващ път феновете ще му се доверят. Той даде образец с най-старото географско предаване на Българска национална телевизия – „ Атлас “ с създател Симеон Идакиев, което показва разнообразни кътчета по света и на който феновете са имали доверие десетки години.

В края на срещата домакинът описа за ток шоутата, които се осъществят в малкия екран, за декорите, за спецификата на монтажните стратегии и прикани младежите да продължат да развиват знанията си по графичен дизайн, по връзки и уменията си за обработка на видеа.

„ Бих желала да продължим образованието си по комукикации, тъй като научаваме нови неща. Мисля, че откритите уроци с изявени публицисти и медийни специалисти обогатяват знанията ни, а и практическите занятия са ни забавни, изключително като са споделени с другари “, разяснява осмокласничката Валерия Иванова.

„ Харесаха ни визитите в АМТИИ и Българска национална телевизия, както и заниманията с видео стратегиите за монтаж “, уточни от своя страна Сияна Лалова, която по време на образованието си в клуба по ползи показа няколко креативни плана. В рамките на занятията в клуба „ Комуникации и видеодизайн “ учениците се срещнаха и с известните пловдивски публицисти Георги Найденов от Българска телеграфна агенция, Наско Начев от Българска национална телевизия, преподавателят и редактор Димитрина Вакрилова и видеомонтажистът Емил Иванов.

Източник: plovdiv-online.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg