Ученици от Казанлък се включиха в проекта Ало, Космос! Говори

...
Ученици от Казанлък се включиха в проекта Ало, Космос! Говори
Коментари Харесай

Казанлъшки ученици бяха част от инициативата Ало, Космос! Говори България!

Ученици от Казанлък се включиха в плана „ Ало, Космос! Говори България! “, който се състоя на 26 юли, понеделник, в „ София Тех Парк “ в столицата. За първи път български деца и възпитаници имаха опцията да задават въпросите си до космонавтите от Международната Космическа станция. От Казанлък присъединяване в срещата с космонавтите взеха двама ученици на ППМГ „ Никола Обрешков “ - Свилен Галинов Бъчваров - 10 „ а “ клас и Георги Василев Стоянов – 10 „ б “ клас.  

Събитието „ Ало, Космос! Говори България! “ даде неповторимия късмет на български деца да се включат във видеовръзка онлайн с астронавтите от НАСА – Марк Ванде Хей (САЩ) и Тома Песке (Франция, от Европейската Космическа станция). През целия ден в понеделник децата и учениците участваха в разнообразни семинари и работилници. Сред сътрудниците на самодейността, проведена от Атлантически клуб - България, в партньорство с Посолството на Съединени американски щати е Министерството на образованието и науката.  

Участието на казанлъшките деца е финансирано от бюджета на Община Казанлък за 2021 година, като част от Младежкия календар - от Фонд за присъединяване в национални и интернационалните юношески конгреси, образования и обмени. вилен и Георги изричат благодарности на Община Казанлък и на Кмета Галина Стоянова за предоставената им опция да бъдат част от този трогателен план.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР