Ученици от Италия и Испания пристигнаха в Благоевград, за да

...
Ученици от Италия и Испания пристигнаха в Благоевград, за да
Коментари Харесай

Благоевград посрещна ученици от Испания и Италия

Ученици от Италия и Испания дойдоха в Благоевград, с цел да обменят опит и познания по план,,Природата и роботите: В търсене на равновесие сред екосистемите на индивида и животните ” по стратегия „ Еразъм+ “.

Домакин на визитата е Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “, чиито възпитаници също вземат участие в плана.

В рамките на визитата се организира и опознавателна среща в зала „ 22 септември “, като участниците в нея бяха приветствани от Силвия Домозетска, шеф на дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ към Община Благоевград и Тинка Попова, шеф на Езикова гимназия – Благоевград.

„ Културата е това нещо, което сближава хората, без значение в коя точка на света живеят. Благодарение на изкуството езиковите бариери падат. Община Благоевград има с какво да се гордее, тя е богата на просвета, забележителности и има доста младежка витална сила, по тази причина имам вяра, че визитата ви в България ще остави положителни усещания у всички вас “, сподели в част от приветствието си Силвия Домозетска.

Чрез особено готова презентация учениците имаха опцията да се срещнат с естествените дадености и културни забележителности в Благоевград.

Гостите бяха поздравени с осъществяване от ФТА „ Пиринче “ към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

Учениците от Испания и Италия ще останат в регионалния център на Пиринско до 18 ноември.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР