Ученици от гимназията по туризъм в Бургас станаха част от

...
Ученици от гимназията по туризъм в Бургас станаха част от
Коментари Харесай

Ученици и учители даряват кръв в болницата в Бургас

Ученици от гимназията по туризъм в Бургас станаха част от плана " Това не си го правил ". Инициативата за него е на УМБАЛ Бургас и Института за здравно обучение, а задачата е завършването на междинното обучение да бъде запомнено по един друг метод . Абитуриенти подариха кръв за нуждаещи се хора и даже наблюдаваха идната част от процеса. Те се срещнаха с деца, които се нуждаят от кръвопреливане всеки месец, поради болестта таласемия.
Началникът на Отделението по трансфузионна хематология доктор Тодор Бояджиев отговори на въпросите на зрелостниците свързани с даряването на кръв. Всички те вземат участие за първи път в сходна самодейност. Част от техните преподаватели също се включиха в благородното начинание.

" Отправяме покана и към други учебни заведения да се включат в плана с групово кръводаряване. Благодарим им и ги поздравяваме като съществени, възрастни хора ", сподели доктор Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ Бургас.
Постоянният дефицит на кръв и кръвни артикули е един от сериозните проблеми на опазването на здравето у нас. Около 8000 души подаряват кръв годишно в бургаската многопрофилна болница. Целта на плана е освен техният брой да се усили, само че да се промени отношението на хората към самото кръводаряване.
Младите кръводарители от гимназията по туризъм получиха грамоти за достойната си постъпка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР