Ученици от гимназията по жп транспорт в Карлово са в

...
Ученици от гимназията по жп транспорт в Карлово са в
Коментари Харесай

Деца помагат на своето училище след голямото наводнение в Карлово


Ученици от гимназията по жп превоз в Карлово са в класните стаи, само че не с цел да учат, а с цел да почистят учебното заведение си. То беше наводнено два пъти и е едно от най-засегнатите след потопа при започване на септември.

В почистването се включва и шефът на ПГЖПТ ‘‘Христо Смирненски‘‘ – Карлово Стефан Филчев.

‘‘Зоната при партерния етаж беше най-силно потърпевша. Всичко беше в тиня, кал, нечистотия. Децата се включиха по почистването и по подготовката на пространства за бъдещите ремонти‘‘, сподели той в ефира на '''Тази сутрин''.

Децата помагаха в границите на два образователни часа, след което се върнаха на чиновете си. Те чистиха следите от тиня, и махнаха наводнената подова настилка.

''Искаме да помогнем с каквото можем. Това си е нашето учебно заведение, нашият втори дом и няма по какъв начин да го оставим в това състояние'' сподели Ани, ученичка в гимназията по жп превоз в Карлово.

Връстникът й Павел пък разчиства двора от пясъка и калта.

" Училището да си е както преди - красиво, и с цел да мога да уча'', надява се той.

" Така ги учим на добрина, съпричастност, емпатия, на първо място да бъдат индивиди ", споделя Стефан Филчев, шеф на гимназията.
Снимка: Емил Кацаров

Гимназията беше мощно наводнена и имаше съществени вреди. Унищожени са чисто нови кабинети и съвременна лаборатория. В момента занятията се организират във краткотрайни кабинети, които не са образователни. Сред тях са физкултурния салон, фитнеса и библиотеката.

Щетите са за над 900 000 лв.. Ще се ремонтират класни стаи, лаборатория, покрив, ще се построи и подпорна стена. Докато това се случи на входа на учебното заведение остават доста чували за отбрана против вероятно последващо наводняване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР