Ученици от езиковите гимназии в Пловдив влязоха в ролята на

...
Ученици от езиковите гимназии в Пловдив влязоха в ролята на
Коментари Харесай

Ученици станаха полицаи в Пловдив, ловят нарушители из града

Ученици от езиковите гимназии в Пловдив влязоха в ролята на служители на реда и станаха очевидци на залавянето на извършители из пътищата на града. Зрелостниците патрулираха из улиците на Пловдив като част от акция за предварителна защита нарушаванията на пътя озаглавена „ Мисия служител на реда ”.
Прочетете още
Кампанията е на пловдивската полиция взаимно с  Регионалното ръководство на образованието и включва огромен брой мероприятия. Целта е да се увеличи интереса на учениците към полицейската специалност и да се обърне внимание на нарушенията на пътя.

Като част от акцията възпитаници от двете езикови гимназии сложиха жилетките и станаха част от екипите на пътна полиция и Специализираните полицейски сили. С един патрулен автомобил и два профилирани полицейски буса бъдещите зрелостници потеглиха от двора на ЕГ " Иван Вазов ", с цел да се срещнат " на терен " със спецификата на полицейската специалност.



Минути след началото на акцията патрулната кола с възпитаници спря за инспекция пловдивски автомобил на бул. „ България ”. Макар водачът на колата да не беше направил нарушаване сега на инспекцията, се оказа, че има невръчени фишове от предходни прегрешения. Процедурата по инспекцията на лидера в системата на Министерство на вътрешните работи и връчването на остарели фишове се случи пред погледите на бъдещите зрелостници.



„ Емоциите и настроенията, които кипят у младежите са огромни, предстоят абитуриентски балове и зрелостниците би трябвало да знаят по какъв начин да се движат по пътищата, да съблюдават разпоредбите, да  не правят нарушавания и по този начин да запазят своя живот и този на близките. ” Това съобщи комисар Костадин Костов шеф на " Охранителна полиция " преди среща с учениците от ЕГ " Иван Вазов " и ЕГ „ Пловдив ”.



„ Тъй като множеството от тях към този момент имат свидетелства за ръководство на МПС, а други занапред ще получават правото да ръководят, е хубаво учениците да застанат и от другата страна да видят по какъв начин наподобява действителността, което ще промени радикално мирогледа им. По този метод те ще видят освен каква е работата на служителя на реда, а и какви рестрикции се постановат за нарушителите на пътя ”, сподели Димитър Ставрев - старши специалист в РУО.

Директорката на ЕГ „ Иван Вазов ” Вихра Ерамян показа, че ползата на учениците към самодейността е извънредно огромен, което е крачка напред към възпитанието им да се понижат нарушаванията на пътя.



Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР