Ученици от две професионални гимназии в гр. Перник се включват

...
Ученици от две професионални гимназии в гр. Перник се включват
Коментари Харесай

Още две гимназии се включват в дуалната форма на обучение като партньори на ЧЕЗ

Ученици от две професионални гимназии в гр. Перник се включват в програмата по дуално образование като сътрудници на ЧЕЗ. Възможност по едно и също време да учат и да работят в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД през тази година ще имат шестима възпитаници от 11 клас на ПГТС „ Арх. Йордан Миланов “, както и двама възпитаници от 11 клас на ТПГ „ Мария Кюри “, гр. Перник. Обучението си по програмата не престават деветима възпитаници от 12 клас на ПГМЕТ - Плевен и шестима възпитаници от 11 клас в ПГМЕ „ Никола Й. Вапцаров “, гр. София. Всички те ще разполагат с опитни наставници, които ще ги срещат в действителна работна среда със спецификата на специалността електротехник.
ЧЕЗ беше измежду първите работодатели, които се включиха в плана ДОМИНО за поощряване на дуалното образование по електротехника в България. Първите 14 възпитаници, учили и работили в ЧЕЗ по дуалната стратегия, се дипломираха през предходната образователна година и продължиха със стаж в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД. Дуалното образование се наложи като една от най-успешните форми на професионалното обучение поради многочислените си изгоди за учениците, работодателите и обществото. При тази форма младежите получават заплащане за знанията си, приложени на процедура още до момента в който учат.
 ЧЕЗ ще финансира енергийната успеваемост на УМБАЛСМ Пирогов ЧЕЗ ще финансира енергийната успеваемост на УМБАЛСМ " Пирогов "
ЧЕЗ ще финансира въвеждането на енергийна успеваемост в УМБАЛСМ „ Пирогов ". Това излиза наяве от известие на презцентъра на Министерски съвет след...
„ Дуалната форма оказва помощ на учениците да изградят трудови привички, да натрупат съответни познания и умения и да придобият действителна визия за бизнеса и екипите, което им разрешава да бъдат включени неотложно в работния развой при довеждане докрай на гимназиалното си обучение. Младежите към този момент са осведомени с специалността и са спокойни, че имат обезпечена работа “, сподели Евгения Накова, шеф „ Човешки запаси “ в ЧЕЗ България ЕАД.
През 2019 година ЧЕЗ получи отличие в границите на плана ДОМИНО за най-хубави обществени придобивки на учениците в дуална форма на образование по електротехника в България.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР