Ученици от Английската и Руската се оплакват, че автобусите по

...
Ученици от Английската и Руската се оплакват, че автобусите по
Коментари Харесай

Рейсове подминават спирката до Английската, учениците бесни

Ученици от Английската и Руската се оплакват, че рейсовете по линия номер 20 редовно ги подминават на спирката пред двете гимназии. Проблемът зародил след последната реорганизация на бул. „ България “, когато в региона бяха инсталирани две спирки на градските линии. Едната се намира до хипермаркет „ Алати “, а другата е пред централния вход на двете гимназии.

Ученици настояват, че рейсовете постоянно подминават чакащите на втория подслон. „ Някои от автобусите се пълнят още на първата спирка. В други има места, само че водачите просто не стопират “, жалват се младежите. Те изпратиха и видеоклип, наличен в онлайн изданието на „ Марица “, на който ясно се вижда по какъв начин полупразен рейс подминава спирката.  

Подобни недоволства има и от студентите, които се образоват в новата постройка на ПУ „ Паисий Хилендарски “. Според тях броят места в колите на градския превоз е прекомерно дребен и те не може да поемат всички в пиковите часове. „ Сградата на университета е  в края на града. Повечето студенти използваме точно градските линии, с цел да стигнем от у дома до вуза и назад. Не е редно да ни возят в сходни бусчета. Понякога, в пиковите часове, рейсовете са толкоз цялостни, че просто няма метод да се качи човек и би трябвало да се изчака идната кола. А след това ни питат за какво закъсняваме за лекции “, разясниха студенти.

Проблемът е достигнал и до управленията на образователните заведения. За това заяви шефът на ЕГ „ Пловдив “ Николай Радев. Заедно с колежката си от ЕГ „ Иван Вазов “ Вихра Ерамян и декана на Факултета по математика и информатика към ПУ проф. доктор Антон Илиев са изпратили предложение до кмета на община Пловдив Иван Тотев, с което упорстват за понижаване на интервалите сред рейсовете на не повече от 10 минути посредством увеличение броя на колите по съответните линии. Освен това оферират рейсовете да бъдат с над 70 места най-малко в най-натоварените часове. От ВУЗ-а пък упорстват увеличение на броя на рейсовете през почивните дни, защото студентите от задочното образование имат занятия главно през уикенда.

Николай Радев описа, че от локалната администрация е получен и отговор, в който се твърди, че сега следва смяна в разписанието на градските рейсове и настояванията на учениците и техните родители ще бъдат взети поради.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР