Ученици от 8 русенски училища между 5 и 12 клас

...
Ученици от 8 русенски училища между 5 и 12 клас
Коментари Харесай

Програмата „От връстници за връстници“ на Превантивно-информационния център ще обхване 8 училища в Русе

Ученици от 8 русенски учебни заведения сред 5 и 12 клас ще бъдат обхванати през тази образователна година от програмата „ От връстници за връстници “, по която работят доброволците и екипа на Превантивно-информационния център в Русе.

Това стана ясно от съвещанието на Общинския съвет по наркотични субстанции – Русе, което се организира на 10 октомври - Деня на психологичното здраве. На него участваха представители на Центъра за психологично здраве в Русе, Български червен кръст, Центъра за битка с противообществените прояви и други институции, имащи отношение по проблемите на психологичното здраве на възрастните и подрастващите.

„ Използвам днешния конгрес, с цел да изразя цялостната си поддръжка към вашата работа и готовността ми да осъществяваме доста нови хрумвания дружно. Днес е професионалният празник на всички, които се грижат за нашето психологично здраве. Това, което се прави от вашите екипи, постоянно остава невидимо, а в действителност е извънредно значимо “, обърна се кметът Пенчо Милков към членовете на съвета.

Той добави, че Община Русе ще продължава да води целенасочена политика за предварителна защита на зависимостите чрез екипа на Превантивно-информационния център.

„ Не някой различен, а таман младежите би трябвало да приказват с връстниците си за компликациите, през които минават “, добави той.

На съвещанието бе изработен и доклад за активността на центъра през последните три месеца. За това време бяха осъществени редица действия, включващи специалисти от екипа, доброволци, деца от обществени услуги и възпитаници. Сред тях бе и Лятната академия, в която в продължение на 14 дни 50 възпитаници участваха в разнообразни спортни и просветителни интензивности като опция на зависимостите, срещнаха се с разнообразни специалности и разговаряха с персони, които да ги вдъхновят да се развиват кариерно и личностно.

По време на срещата бяха изнесени данни на Уницеф, съгласно които българските младежи са първи измежду връстниците си от 43 изследвани страни във връзка с пушенето на цигари и канабис, потреблението на алкохол и ранна полова активност. Темата провокира полемика измежду присъстващите специалисти, които се сплотиха към мнението, че за предварителната защита и битката с тези проблеми, е належащо да се осъществят национални стратегии за работа както с децата, по този начин и с родителите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР