Ученици от 12-ти клас от гимназии от 11 града в

...
Ученици от 12-ти клас от гимназии от 11 града в
Коментари Харесай

Ученици от 11 града ще мерят сили във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“


Ученици от 12-ти клас от гимназии от 11 града в Западна България - София, Плевен, Дупница, Благоевград, Кнежа, Етрополе, Пирдоп, Козлодуй, Монтана, Перник и Видин, ще се състезават във втори кръг на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, който ще се организира на 16 февруари 2017 година Те ще вземат решение две задания - въпроси с множествени отговори, и една електротехническа задача. Резултатите ще станат известни в края на февруари, а месец по-късно ще се организира финалният трети кръг.

Домакини на втория кръг са професионалната гимназия по превоз „ Макгахан “ в София, където ще се явят състезателите от София, Етрополе и Пирдоп, професионалната гимназия по техника и електротехника в Монтана „ Христо Ботев “, където ще се състезават учениците от Монтана, Плевен, Ловеч, Кнежа, Козлодуй и Видин и професионалната гимназия по техника и строителство в Перник „ Арх. Й. Миланов “, където знанията си в региона на електротехниката ще премерят учениците от Перник, Дупница, Кюстендил и Благоевград.

Състезанието се провежда за шеста поредна година. То е част от Графика на националните надпревари по специалности през образователната 2017–2018 година на Министерството на образованието и науката.

Финалният кръг на надпреварата ще бъде в края на март. Тогава ще се състезават 12-те спечелили от втори кръг. Класираните на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2018 година Те ще получат стипендия в размер на 500 лева (без данъци) и шанса да аплайват с оценката от състезанието в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “.

Допълнителна информация за регламента на надпреварата и интервалите на осъществяване на обособените кръгове може да бъде открита на уеб страницата www.stipendiant.com.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР