Ученици и учители яхват велосипеди, за да отидат с тях

...
Ученици и учители яхват велосипеди, за да отидат с тях
Коментари Харесай

Ученици от Карлово тръгват на училище с велосипеди

Ученици и учители яхват колела, с цел да отидат с тях до учебно заведение и да вземат участие във велоинициативи през новата образователната годината. Идеята е на учителите от Професионална гимназия „ Братя Евлогий и Христо Георгиеви “ в Карлово и започва в Европейската седмица на подвижността. Част от европейската акция е самодейността на РИОСВ-Пловдив „ Учим дружно за природата “.

Решението деца и учители да карат по-често колела се роди след едно посещаване на група възпитаници това лято в Милано. Пътуването там на близо 20 възпитаници бе за присъединяване в план „ Еразъм+ “, описа Нонка Рабаджийска, заместник-директор на учебното заведение. Велосипеди, електрически тротинетки, които се отдават за несъмнено време чартърен, са част от превоза на младежите в Милано. Взаимстваме този опит. Макар Карлово да е с терен, който е сложен за напредване с велосипед, взехме решение, че има улици, места и случаи, в които можем да се движим с колело, вместо с рейс, изяснява тя.



Училището възнамерява през тази образователна година да организира няколко велопохода с възпитаници. То разполага с 10 свои велосипеда.

Учениците ще се включат и в състезанието на Регионална инспекция за опазване на околната среда „ Десет хиляди крачки в града - 10 хиляди аргументи да бъдеш благополучен “. От екоинспекцията оповестиха, че при тях не престават да идват чудесни творби от всевъзможни жанрове и хора от всевъзможни възрасти на тази тематика. Миналата година, Марина Маринова, експерт в ПГ „ Братя Евлоги и Христо Георгиеви “ бе притежател на трета премия в обичайния конкурс на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Наградата - електронен часовник-крачкомер и влиза в приложимост и през днешния ден. Тя продължава да се движи пешком и да твори електронни картички за по-чиста околна среда.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР