Ученици и учители в Осмо средно училище в Благоевград организираха

...
Ученици и учители в Осмо средно училище в Благоевград организираха
Коментари Харесай

Ученици изработват сувенири в помощ на връстници в тежко материално положение

Ученици и учители в Осмо приблизително учебно заведение в Благоевград проведоха за 12-та година благотворителна галерия -базар. Средствата от нея ще бъдат предоставени на фамилиите на деца от учебното заведение, които са в тежко материално състояние.

Благоевград

Изложбата-базар, проведена в учебното заведение е под надпис “Благословена да е ръката, която подарява ”. Идеята на педагозите е посредством нея с изключение на да се наберат средства и да се възпитат в децата добродетели като благотворителността.

Жулиета Думбанова, психолог в Осмо СУ “Арсени Костенцев ”: Това са християнски добродетели, възпитаваме моралните качества, които децата би трябвало да имат, а те с неспокойствие апропо чакат да има подобен базар, да пристигна базарът в който да покажат своето творчество, своите умения. Българска национална телевизия: Как одобряват родителите тази благотворителна идея? Сергей Биров, шеф на Осмо приблизително учебно заведение “Арсени Костенцев ”: Много добре я одобряват, те одобряват първо като възпитателно средство за децата, а и второ, макара и алегорични сумите, които те ще дадат за предметите, знаят че те ще отидат за децата, които се нуждаят от тези пари.


Учениците, чиито фамилии ще бъдат подкрепени финансово със средства от базара, ще бъдат избрани от педагогическия съвет на учебното заведение и публичния съвет към него.
Сергей Биров, шеф на Осмо приблизително учебно заведение “Арсени Костенцев ”: Обикновено те са обществено слаби фамилии, които фактически в навечерието на тези празници имат потребност от тези средства
В направата на сувенирите, картичките и сурвачките изложени на базара, са взели участие съвсем всички деца от учебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР