Ученици и учители от ГПЧЕ Йоан Екзарх“ (Пета езикова гимназия)

...
Ученици и учители от ГПЧЕ Йоан Екзарх“ (Пета езикова гимназия)
Коментари Харесай

Пета езикова гимназия във Варна отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Ученици и учители от „ ГПЧЕ Йоан Екзарх “ (Пета езикова гимназия) се включиха в европейската инциатива, отдадена на насърчаването на физическата интензивност измежду учениците, оповестиха от образователното заведение за Moreto.net.

Европейския ден на спорта в учебно заведение се отбелязва всяка година в последния петък на месец септември и дава опция да се разпространяват физическото образование и спорта измежду повече деца и младежи, учебни заведения и организации; да се тестват нови типове физическа интензивност.

За учениците и учителите от ГПЧЕ „ Йоан Екзарх “ денят сплотява две доста значими тематики за нашето съвремие – нуждата от придвижване, спортна интензивност и опазването на околната среда.

В цветната палитра от интензивности – баскетбол, зумба, йога, кикбокс, фитнес се включиха над 900 участници, които посредством езика на спорта демонстрираха какъв брой е елементарно те да бъдат дейни и в това време да се грижат за природата.

Гости на събитието бяха представители на Министерството на младежда и спорта, Община Варна, професионални спортисти, треньори и известни персони, свързани със спортната и просветителната активност в град Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР