Ученици и студенти влизат в ролите на президент, министри, народни

...
Ученици и студенти влизат в ролите на президент, министри, народни
Коментари Харесай

Симулация на парламент: Ученици и студенти влизат в ролите на президент, министри и депутати

Ученици и студенти влизат в функциите на президент, министри, народни представители и публицисти като част от просветителна симулация, проведена от Неправителствени организации „ България на младите “.

В събитието ще вземат участие над 70 младежи от цялата страна, като ще прегледат авансово поставените им проблеми.

Основна задача пред младежите ще бъде съставянето на постоянно държавно управление. Симулираният парламент ще стартира със длъжностен кабинет, назначен от президента и в границите на 4 дни ще би трябвало да бъде постигнат  консенсус по няколко съществени въпроса, а по-късно би трябвало да бъде формирано постоянно държавно управление.

На събитието за годишнината бе направена равносметка на свършеното

През актуалната година уредниците регистрират рекорден растеж в интереса по отношение на събитието. Броят на кандидатурите спрямо предходната година се е повишил с 50, а участниците ще бъдат с 10 повече.

„ Продължаваме да организираме „ Модел Република България ”, тъй като виждаме големия резултат още от първото събитие. То събира амбициозните младежи на едно място, което им потвърждава един на различен, че има вяра в нашата страна и има защо да останат да живеят тук. С всяко издание виждаме по какъв начин от ден на ден и повече младежи стават цивилен дейни и целят да подобрят страната ни “, сподели Велияна Георгиева, съпредседател на „ България на младите “.

Очакванията на уредниците за бъдещето на събитието е то да продължи да следва своето годишно естество и да доближава до от ден на ден и повече младежи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР