Ученици и студенти в Хонконг се очаква да бойкотират учебните

...
Ученици и студенти в Хонконг се очаква да бойкотират учебните
Коментари Харесай

Ученици и студенти в Хонконг планират втори ден на продемократични протести

Ученици и студенти в Хонконг се чака да бойкотират образователните занятия през днешния ден и да проведат продемократични демонстрации за втори следващ ден, съобщи Ройтерс.

Хиляди студенти се причислиха към митингите в университетите през вчерашния ден. Мнозина носеха противогази, образуваха жива верига и упорстваха Хонконг да получи по-голяма автономност от централната власт.

Очаква се по-късно през днешния ден хонконгският водач Кари Лам да даде конференция на фона на засилващия се публичен напън.

Според Ройтерс предходната седмица тя е декларирала пред представители на бизнеса, че е предизвикала "непростим безпорядък ", разпалвайки политическата рецесия с към този момент оттегления законопроект, допускащ екстрадиция в континентален Китай.

Стотици хиляди хора заливат улиците на Хонконг от средата на юни, отправяйки директно предизвикателство към Пекин. Китайските управляващи упрекнаха задграничните сили и най-много Съединени американски щати, че подстрекават безредиците.

Китай не изключи вероятността да употребява мощ против протестиращите и желае да възвърне реда преди 70-ата годишнина от основаването на Китайската национална република на 1 октомври, напомня Ройтерс
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР