Ученици дариха храна и лакомства за питомците на Общинския приют

...
Ученици дариха храна и лакомства за питомците на Общинския приют
Коментари Харесай

Ученици дариха храна за бездомни животни в Добрич

Ученици подариха храна и лакомства за питомците на Общинския подслон за безстопанствени животни в Добрич. От приюта изричат признателност на младежите за жеста им на благосклонност. Той е подсилен и от подаяние на неизвестен жител, дал 12 консерви с храна за кученцата.

От юли 2010 година на територията на Община Добрич работи Общински подслон за безстопанствени животни. Дейността му е в  изпълнение на общинската стратегия за преодоляване и надзор на популацията на бездомни кучета и в осъществяване условията на  Закона за отбрана на животните.

В приюта се правят безвъзмездни кастрации , обезпаразитяване, имунизация и маркиране на безстопанствени кучета, след което те се връщат по местообитание. Трайно се настаняват животни за развъждане в случаите на проявена експанзия, изоставени домашни любимци, възрастни животни и изоставени дребни кученца.

Приютът разполага с места за настаняване на 104 животни . Създадени са подобаващи условия за развъждането им и оказване на нужната ветеринарномедицинска помощ. Съществува опция и за осиновяване на питомците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР