Учените започнаха да говорят за нова мутация на коронавируса, която

...
Учените започнаха да говорят за нова мутация на коронавируса, която
Коментари Харесай

Учени от САЩ: Маските и миенето на ръце няма да ви спасят от нова опасна мутация на К-19

Учените започнаха да приказват за нова разновидност на ковид, която се оказа по-заразна. Съществуващите защитни ограничения ще станат неефективни, споделят специалисти. Новият вариант получи името D614G.

Модифицираният вирус в този момент се популяризира интензивно в Съединени американски щати. Например в Хюстън 99,9% от изследваните хора са инфектирани с нов вид на ковид.

Мутацията е довела до увеличение на броя на шиповете във вируса, благодарение на които Covid-19 се прикачва към клетките в човешкото тяло. По този метод вирусът има по-голям късмет да живее в тялото на приемника.

При заразяване човек получава повече частици от вируса, в сравнение с преди. Това значи, че лекуването ще отнеме повече време, а самата зараза ще бъде неизбежна. Единствената добра вест е, че признаците остават същите по мощ. Смъртността от ковид също остана на същото равнище.

Ако вирусът D614G замести съществуващите варианти, хората могат да станат по-уязвими. Ще бъде невероятно да се управлява епидемията, нормалните средства за попречване на инфекцията ще бъдат безполезни.

Изследванията са осъществени от експерти от Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания. Също по този начин, проучване за заплахата от D614G е извършено в Чикагския университет и Тексаския университет в Остин.

Днес всички се предизвикват да носят маски на публични места и да си мият усърдно ръцете. В близко бъдеще тези ограничения ще бъдат неефективни. Единствената надеждна тогава ще бъде имунизацията. За страдание към момента няма средства по света, чиято сигурност и деяние да са изцяло потвърдени.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР