Учените за пореден път доказаха негативното влияние на смартфоните върху

...
Учените за пореден път доказаха негативното влияние на смартфоните върху
Коментари Харесай

Не работете със смартфона си в този час

Учените за следващ път потвърдиха отрицателното въздействие на смарт телефоните върху психическото здраве на индивида.

В хода на проучвания учените от университета в Глазгоу откриха, че потреблението на смарт телефон през нощта може да предизвика ред психически проблеми – възприятие за паника, безпокойствие, бодърствуване, меланхолия и даже биполярно разстройство, пипе profit.bg.

Това е обвързвано с обстоятелството, че потреблението на мобилно устройство през нощта нарушава работата на вътрешния биологичен часовник и като резултат се покачва риска от психологични разстройства, оповестява Independent, базирайки се на публикация в научното списание The Lancet Psychiatry.

В проучването са взели присъединяване над 90 000 души на възраст от 37 до 73 години. Учените са направлявали равнището на интензивност на всеки един от участващите в опита благодарение на сензори на китката, които били носени в продъжение на 7 дни.

С помощта на специфични устройства откривателите измервали степента на нарушаване на биологичния часовник на участниците в проучването. Като резултат било открито, че при хората, които водят деен живот през нощта, е записано по-силна смяна на вътрешния часовник спрямо хора, които употребяват светлата част на деня, с цел да бъдат дейни.

Учените свързали измененията в работата на биологичния часовник с риска от развиване на съществени нарушавания на психологичното здраве.

По данни на създателите на проучването резултатите са предизвестие за актуалното общество и припомнят, че отдалечаването от живота, който се обуслява от естествените ритми, оказва извънредно отрицателно въздействие върху работата на всеки организъм, а също по този начин и върху прочувственото положение на индивида.

Освен това учените са открили връзка сред нарушената работа на биологичния часовник и чувството за самотност, нестабилното въодушевление и възприятието за малоценност.

По данни на експертите, хората, които нарушават работата на своя вътрешен часовник посредством потреблението на смарт телефон през късните часове на нощта, като резултат стартират да се усещат нещастни и самотни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР