Учените все още не са установили разлома, който се спука

...
Учените все още не са установили разлома, който се спука
Коментари Харесай

Тъй като причината за земетресението в Ню Джърси все още не е открита, изследователите разполагат с нови сензори за вторичен трус

Учените към момента не са открили разлома, който се спука в Ню Джърси на 5 април и раздруса огромна част от североизтока.

Сега откривателите от Геоложката работа на Съединени американски щати са в развой на инсталиране на ново съоръжение за наблюдаване, с цел да мерят по-добре вторичните земетресения и да оказват помощ за разрешаването на тази тайнственост.

Генералната работа на Съединени американски щати записва минимум 50 вторични труса след земетресението с магнитуд 4,8 по Рихтер предишния петък. Федералната организация разгласи в четвъртък, че конфигурира пет нови сеизмометъра на няколко благи от мястото на земетресението, с цел да следи бъдещи шумове.

„ С новите данни несъмнено би трябвало да можем да забележим по каква неточност се случват тези трусове. Дали това е картографиран разлом или не, мъчно е да се каже “, сподели Оливър Бойд, геолог-изследовател в USGS, който е основан в Голдън, Колорадо. „ Те ще ни дадат картина на това по какъв начин наподобява мрежата от разломи и в случай че се случи да аргументи по-голямо зем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР