Учените вече могат да се надяват на лек срещу ебола.

...
Учените вече могат да се надяват на лек срещу ебола.
Коментари Харесай

Две лекарства срещу ебола дават обещаващи резултати

Учените към този момент могат да се надяват на лек против ебола. Две медикаменти усилиха вероятността от оцеляване на пациенти в границите на клинично изледване в ДР Конго, оповестиха американските санитарни управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Сегашната фаза на почналото през ноември м.г. проучване ще бъде спряна, с цел да може всички бъдещи пациенти да се подложат на посочилото позитивни резултати лекуване, означиха от Националните здравни институти на Съединени американски щати.

Предварителните резултати на 499 участници в проучването сочат, че тези от тях, които приели медикаментите REGN-EB3 и mAb114, са с по-голям късмет да оцелеят, в сравнение с приелите Zmapp и Remdesivir.  

Директорът на английската фондация " Уелкъм концерн " Джереми Фарар реши, че този прогрес безспорно ще избави човешки животи. " Колкото повече научаваме за обнадеждаващите две лекувания, толкоз повече се доближаваме до опцията ужасната болест ебола да се трансформира в излечимо заболяване, което може да се избегне ", означи той.

Американските санитарни управляващи разясниха, че окончателният разбор на събраните данни ще бъде осъществен в края на септември или началото на октомври и че по-късно резултатите ще бъдат оповестени. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР