Учените успяха да предскажат емоциите при хора с много висока

...
Учените успяха да предскажат емоциите при хора с много висока
Коментари Харесай

Как да прочетете емоциите на някого с 90% точност?

Учените съумяха да предскажат страстите при хора с доста висока акуратност, откри ново проучване, като използваха съвременна техника на мозъчно сканиране. Те са разкрили, че негативните страсти имат характерна невронна сигнатура, която може да бъде научена от компютър, който употребява програмен продукт, създаден на основата на изкуствен интелект.

“Нашите резултати демонстрират, че образните техники, които могат да следят мозъка при пациенти, имат капацитета да разкрият с акуратност по какъв начин се усеща някой, без да има никаква друга информация за положението на индивида, като се изключи мозъчните му сканирания. Това може да има невероятни последствия за нашето научно схващане на процесите по възникване на страстите и тяхното контролиране. Известно е, че тези проблеми са прекомерно сложни за разрешаване ”, разяснява доктор Люк Чанг, водещият създател на проучването.

“В допълнение, новите неврологични резултати могат да се окажат в действителност потребни в случаите, когато би трябвало да се разпознават хора с абнормални прочувствени реакции, като да вземем за пример извънредно мощни или извънредно слаби, и които могат да послужат като знак за проблеми с психологичното им и интелектуално развиване ”, прибавя Чанг.

За задачите на проучването 182 участници са били помолени да прегледат фотоси, които са били особено подбрани по този начин, че да провокират съответна прочувствена реакция, от вида на физически пострадвания, актове на принуждение и експанзия. Като са употребявали техниката на мозъчното сканиране учените са съумели да записват невронната сигнатура на негативните страсти.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР