Учените смятат, че тученицата може да бъде използвана дори при

...
Учените смятат, че тученицата може да бъде използвана дори при
Коментари Харесай

Свалете Рязко Кръвната Захар С Тази Достъпна Българска Билка!

Учените считат, че тученицата може да бъде употребена даже при ракови болести. Лабораторните разбори са се провели благодарение на студенти и специалисти, под управлението на професор Йорданка Алексиева. Тя е началник на Стопанския факултет в Университета по хранителни технологии.

Тученицата е растение, което е извънредно богато на витамини А, В, С и Е, съдържа и омега-3мастни киселини. Освен това растението е богато на литий и калций, магнезий, има и високо каротеноидно наличие.

Оказва се, че потреблението на тученицата може да облекчи и мускулното напрежение, мигрената. Консумацията на 5 грама смлени семена освен това единствено два пъти дневно, фактически може да усъвършенства положението на болните от диабет 2 вид единствено за осем седмици. Ако страдате от кожен лишей, можете да употребявате етанолов дестилат на растението.

Освен това тученицата може да помогне приаритмия, спомага за укрепването на сърцето. Не на последно място постоянната й консумация доста покачва имунитета. Най-добре е тученицата да се употребява сурова – могат да се подготвят различнисалати, в които да се поставя единствено тученица или да се прибавят и други зеленчуци.

Растението също може и да се готви – можете да ги употребявате просто като добавка към някоя манджа или като главен зарзават. Има и доста предписания за пити,баници, гарнитури, супи. Растението може да се употребява като сурогат на лобода, спанак и други Тученицата е доста известна в селата край Родопите.

В Германия растението има по-висока цена от тази на гроздето, а в Индия е известна като лек, който спомага за по-бързото укрепване на рани. Много публикувана е и в Италия, а в Турция и Гърция тученицата е употребена необятно в кулинарията.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР