Учените смятат, че са идентифицирали , образуван през първите милиони

...
Учените смятат, че са идентифицирали , образуван през първите милиони
Коментари Харесай

Откриха метеорит, паднал на Земята по време на раждането на Слънчевата система

Учените считат, че са разпознали, формиран през първите милиони години от нашата Слънчева система, което го прави най-старият прочут метеор от вулканичен генезис. Космическата канара, която стартира своето пътешестване преди към 4,5 милиарда години, към този момент е потвърдена като " извънреден " очевидец на градивните детайли на планетите, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Известен като Erg Chech 002, астероидът е открит през май 2020 година от ловци на метеори в алжирската пустиня Сахара. Той е почивал несмущаван „ най-малко 100 години “, съгласно Жан-Аликс Барат, геохимик от френския университет в Брест.
 Метеорит се взриви в небето над Камчатка (ВИДЕО) Метеорит се взриви в небето над Камчатка (ВИДЕО)
Метеорит избухна в земната атмосфера над полуостров Камчатка. Това съобщи Данил Чебров, шеф на Камчатския клон на федералния изслед...
В скорошно изследване, оповестено в списанието „ Proceedings of National Academy of Sciences “, Барат и неговите сътрудници разказват откритието му и няколко редки характерности. Има 43 публично документирани фрагмента, само че " евентуално към 100 " или към момента в земята, или в неопределеност, се споделя в проучването. Най-големите са " колкото пестник ", сподели Барат пред Агенция Франс Прес.
Със своето зеленикаво покритие и кафеникава сърцевина, Erg Chech 002 може да не наподобява невероятен на пръв взор. Но в действителност е извънредно необичаен. От към 65 000 астероида, документирани до момента на Земята, единствено към 4 000 съдържат това, което е известно като " диференцирана материя ". Това значи, че те са пристигнали от небесни тела, задоволително огромни, с цел да имат тектонична интензивност. От тези 4 000, 95% идват от единствено два метеорита. Но Erg Chech 002 е измежду останалите 5%. " Това е единственият от 65 000 астероида, който е подобен, какъвто е ", сподели Барат. „ Такива скали са били много постоянно срещани в самото начало на историята на Слънчевата система. “
Има две вероятни пояснения за рядкостта на Erg Chech 002. Типът на протопланетата, от която произлиза, обезпечава суровина " за растежа на земни планети " като Земята, сподели Барат. „ Нито един метеорит няма спектралните характерности на EC 002, което демонстрира, че съвсем всички тези тела са изчезнали, било тъй като са траяли да образуват градивни детайли на по-големи тела или планети, или просто тъй като са били унищожени “, се споделя в проучването.
Така нареченото „ родителско тяло “ на Erg Chech 002 може да се мери на към 100 километра в диаметър. Скалата е основана през първите милиони години на Слънчевата система, съгласно съавторите на проучването Марк Шасидон от парижкия институт по физика „ Глобус “ и Йохан Вилньов, откривател от френския Национален център за научни проучвания към университета в Лотарингия.
 На Марс е имало вода преди раждането на живота на Земята На Марс е имало вода преди раждането на живота на Земята
Вече всички знаем, че на Марс е имало вода в даден миг от живота на планетата, само че до момента не беше ясно по кое време е станало образуването на...
Металните астероиди " дават отговор на ядрата на протопланетите ", сподели Барат. Но Erg Chech 002 е с вулканичен генезис, което значи, че е бил част от кората на протопланета, а не от нейното ядро. Експертите считат, че неповторимият му състав е резултат от поредност от щастливи събития. На въпросната протопланета лавата би трябвало да се е натрупала на повърхността, подхранвана от топлината на нейната алуминиева вътрешност. Кората, съдържаща астероида, се е втвърдила за малко, само че - защото има доказателства за ненадейно изстудяване - вместо да остане върху тялото на родителя, някаква насилствена мощ я е изхвърлила на части. " Скалата е била изхвърлена в космоса ", сподели Барат.
По-нататъшно следствие на състава му открило, че Erg Chech 002 е основан преди към 4,65 милиарда години. Той е пътувал „ в чакълена черупка, предпазена от слънчевата радиация “, сподели Барат. След това, преди към 26 милиона години, скалата е била изместена, продължавайки пътуването си до конфликта със Земята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР