Учените са убедени - тренировките за ума, като например решаването

...
Учените са убедени - тренировките за ума, като например решаването
Коментари Харесай

Пробвай логиката и ума си с тези 3 логически задачи

Учените са уверени - тренировките за мозъка, като да вземем за пример решаването на судоко или кръстословици, са превъзходен метод за предварителна защита на заболяването на Алцхаймер. Към тях сполучливо могат да се прибавят и логическите задания. Предлагаме ви три такива, като отговорите им може да разберете под фотографията с котенцата по-долу. 

Виж още: ТЕСТ: Тест с какъв вид човек би трябвало да бъдеш до края на живота си?

1. Представете си, че на открито вали, а един човек, който се прибира вкъщи, си е не запомнил чадъра. Прибира се вкъщи си и е станал влажен от главата до петите. Въпреки това обаче нито един косъм на главата му не бил влажен. Защо?

2.В себе си имате три златни монети, само че една от тях е подправена. Имате и везна. Как ще разпознаете коя е подправената, в случай че знаете, че тя е по-лека от златната?

Виж още: ТЕСТ: Какъв човек си съгласно твоето лично подсъзнание?

3.Колко хора са ви нужни, с цел да имате над 50% % възможност двама от тях да имат рожден ден на една дата?

1. Много просто, той е плешив.

2. Трябва да поставите двете монети на везната. Ако и двете имат идентична тежест, то третата е подправена.

Виж още: ТЕСТ: Тест с какъв вид човек би трябвало да бъдеш до края на живота си?

3. 23-ма. Това е така наречен абсурд на рождения ден. Ако си самичък в стая, вероятността твоят рожден ден да е единствено твой, е 100%. Ако в стаята влезе втори човек, шансът пада до минималните 0.3%, защото в годината има 365 дни, а другият може да е роден във всеки един от останалите 364 дни. Математическите калкулации демонстрират, че трябват общо 23 души, преди шансът от споделен рожден ден да мине 50-те %.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР