Учените са стигнали до извода, че действията, които извършваме от

...
Учените са стигнали до извода, че действията, които извършваме от
Коментари Харесай

Ето защо не бива да оправяме леглото си веднага след като станем

Учените са стигнали до извода, че дейностите, които правим от ден дневно, могат да причинят сериозна щета на нашето здраве. По-специално, навикът да се оправя леглото незабавно след ставане може да провокира алергии.

Британски учени са открили, че навикът да се оправя леглото незабавно след ставане може да докара до развиване на астма и тежки алергични реакции. Целият проблем е в праховите акари, които живеят в безусловно всяко легло. Тези същества не са прекомерно рискови - те просто се хранят с мъртви кафези на човешката кожа, само че при някои екскрементите им предизвикват алергии, които могат да се проявят под формата на кожни обриви, конюнктивит, алергичен ринит и даже бронхиална астма.

В същото време топло и влажно легло е идеалното място за размножаване на акари: съгласно статистиката до 1,5 милиона от тези вредители могат да бъдат в леглото заран. И в случай че просто ги покриете с одеяло, акарите ще се развъждат още по-интензивно. Поради тази причина не е належащо да оправяте леглото си незабавно щом станете. По-добре сгънете завивките и проветрете стаята - отложете почистването на леглото си за най-малко половин час. И в идеалния случай даже окачете чаршафа, одеялото и възглавниците на балкона - най-малко за 10-15 минути. Този съвет е изключително значим за страдащите от алергии.

Дайте му опция да се проветри. Отидете да се измиете, преоблечете, закусите, изпълнете редица гимнастически процедури. Можете да оставите прозореца в спалнята си полуотворен.

Изобщо не се изисква да почиствате леглото въобще - въпреки, несъмнено, в случай че това няма значение за вас, може въобще да не го извършите - в действителност са задоволителни няколко часа, безусловно два или три с цел да бъде казусът решен към по-добро.

В сухи условия акарите не живеят - в случай че спалното ви долни дрехи изсъхне, цялата влага от чаршафа и матрака ще се изпари. Акарите, колкото и да са, ще умрат от дехидратация.

В един от институтите в Съединени американски щати е извършено особено изследване по този въпрос. Резултатите демонстрираха, че в топли и сухи места няма прахови акари.

Цялото спално долни дрехи би трябвало да се сменя един път седмично - доста желателно. Ако това не е допустимо, тогава един път на две седмици е наложително. Изпирането би трябвало да се прави в гореща вода, тъй че всички паразити, в случай че има такива, да бъдат изцяло унищожени.

Почиствайте матраци и възглавници (не калъфки, а възглавници) най-малко един път на няколко месеца, най-много един път на шест месеца (поне веднъж).

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР