Учените са направили озадачаващо откритие на жаба, от чийто крак

...
Учените са направили озадачаващо откритие на жаба, от чийто крак
Коментари Харесай

Гъба, покълнала от жива жаба в Индия, зашемети учените

Учените са създали озадачаващо изобретение на жаба, от чийто крайник е израснала дребна гъба, в обилните подножия на Западните гхати в Индия.

Според откриватели, свързани със Световния фонд за дивата природа, това е първият случай, в който гъба е видяна да пораства върху жива животинска тъкан.

Тъй като жабата не е била уловена, с цел да бъде изследвана в допълнение, споделените в интернет фотоси на земноводното с гъба, растяща покрай задния му крайник, провокираха конспирация измежду учените.

Видът жаба, наименуван индийската златогърба жаба (Hylarana intermedia), е създание, което произлиза от този район - един от най-разнообразните в света.

Експертите по гъбичките дефинираха, че гъбата е Кичуреста ряповка (Mycena sp.), за която е известно, че се среща най-вече върху гниеща дървесина.

 Известно е, че редица микроби, в това число бактерии и гъбички, се развиват дружно с организмите, като множеството от тях са симбиотични или най-малко доброкачествени.

Съществуват обаче и такива, които могат да причинят инфекции при избрани условия, като да вземем за пример гъбичките, причиняващи атлетично ходило, инфекции с дрожди или гъбично заболяване на устната празнина - кандидоза.

Според изследването, оповестено в списание Reptiles and Amphibians, обаче в никакъв случай до момента не е документирано съществуването на гъба, растяща върху жив организъм.

" Доколкото ни е известно, в никакъв случай не е документирана гъба, израснала от хълбока на жива жаба ", споделят откривателите.

Това може да се дължи на обстоятелството, че гъбите изискват хранителни субстанции, които нормално не участват в задоволителна степен върху кожата на което и да е животно.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР